Work

Πώς θα κάνω την ομάδα μου πιο δημιουργική; Προώθησε μια κουλτούρα μάθησης και ανάπτυξης!

Ως Empowerment & Leadership Coach έρχομαι σε επαφή και συνεργάζομαι με managers και team leaders, οι οποίοι αναζητούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να εμπνεύσουν τους συνεργάτες τους. Πολλοί από αυτούς αναρωτιούνται τι είναι εκείνο που πρέπει να κάνουν για να γίνουν οι ομάδες τους περισσότερο παραγωγικές. Συχνά, η λύση των συνεχόμενων επιμορφώσεων είναι η προφανέστερη. Ωστόσο, αν η εκπαίδευση εκλαμβάνεται ως “αναγκαστική” και επιβαλλόμενη για την εξασφάλιση προαγωγής, μπορεί να εμπλουτίζει τα βιογραφικά των στελεχών της εταιρείας, αλλά δύσκολα συμβάλλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης κουλτούρας μάθησης. Άρα, για να δημιουργηθεί μέσα στον οργανισμό μια κουλτούρα που να ενθαρρύνει την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των υπαλλήλων και να συμβάλει ουσιαστικά στην καινοτομία και την παραγωγικότητα, οι managers οφείλουν να προάγουν την μάθηση ως προσδοκία και όχι ως επιλογή.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όσοι διαχειρίζονται μία ομάδα ανθρώπων έχουν την μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο αυτή η ομάδα συνεργάζεται, αλληλεπιδρά και δημιουργεί. Αν ο στόχος είναι να εδραιωθεί στο σύνολο του οργανισμού μια κουλτούρα μάθησης, τότε ο εκάστοτε manager οφείλει να προωθεί και να επιβραβεύει τις συμπεριφορές που συμβάλλουν στην διαμόρφωση ανοιχτών μυαλών και ακμάζουσων νοoτροπιών (growth mindsets) αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις ως ευκαιρεία μάθησης και εξέλιξης.

Αν βρίσκεσαι σε θέση manager, δες πως μπορείς να συμβάλλεις ενεργά στην ανάπτυξη μιας παρόμοιας κουλτούρας μάθησης:

1. Εφάρμοσε το story-telling! Δώσε πρώτος εσύ το παράδειγμα και μοιράσου με την ομάδα σου την εμπειρία της προσωπικής σου ανάπτυξης. Μην φοβάσαι να μιλήσεις για τις δεξιότητες που θέλεις να ενισχύσεις ή για το τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι τους στόχους σου. Ενέπνευσε την ομάδα σου με το να είσαι συγκεκριμένος για τα οφέλη που λαμβάνεις από τη συμμετοχή σου σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Δημιούργησε μια ιστορία για το πως θα αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου και κάλεσε τους συνεργάτες σου να μοιραστούν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα.

2. Καλλιέργησε την περιέργεια! “Είναι αδύνατον να κάνεις κάτι σωστά αν δεν κάνεις τίποτα”, έλεγε ο Αριστοτέλης. Μην επιβραβεύεις τη στασιμότητα και προκάλεσε την ομάδα σου να παρουσιάζει συνεχώς νέες ιδέες και εναλλακτικές λύσεις στα καθημερινά ζητήματα που σας απασχολούν. Αν δεν είμαστε γνήσια περίεργοι, αν δεν πειραματιζόμαστε διαρκώς, δεν θα έχουμε την ευκαιρία ούτε να μάθουμε αλλά ούτε και να καινοτομήσουμε. Να ενθαρρύνεις όσους συνεργάτες σκέφονται και δρουν “out of the box” ακόμα και αν δεν έχουν 100% επιτυχία στο αποτέλεσμά τους. Μια κουλτούρα μάθησης και ανάπτυξης, υμνεί πρωτίστως αυτά τα δύο πράγματα.

3. Αποδέξου την αποτυχία! Μην κρύβεις τις αποτυχίες της ομάδας “κάτω από το χαλάκι”. Θεώρησε κάθε άσχημη στιγμή ως μια μοναδική ευκαιρία μάθησης. Κάλεσε την ομάδα σου σε παραγωγική ανατροφοδότηση. Ρώτα “τι μπορούμε να μάθουμε από αυτήν την αποτυχία;” ή/και “τι μπορούμε να κάνουμε ώστε σε δύο χρόνια από τώρα να λέμε ότι αυτή η αποτυχία ήταν ό,τι καλύτερο έτυχε στην ομάδα μας;”. Προκάλεσε τη σκέψη τους ζητώντας και εκτιμώντας τη γνώμη τους.

4. Αξιοποίησε τις γνώσεις της ομάδας! Είναι σημαντικό κάθε μέλος της ομάδας να μοιράζεται ό,τι μαθαίνει από τη συμμετοχή του σε επιμορφωτικά προγράμματα. Δώσε σε κάθε συνεργάτη σου την ευκαιρία να εφαρμόσει πρώτα τις γνώσεις που έλαβε, να κάνει τον προσωπικό του αναστοχασμό και μετά να μοιραστεί με την υπόλοιπη ομάδα τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τις αξιοποιήσουν όλοι μαζί θετικά.

5. Υιοθέτησε το Empowerment & Leadership Coaching! Το coaching θα βοηθήσει εσένα αλλά και την ομάδα σου στο να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας και στο να ενισχύσετε και να ενδυναμώσετε περαιτέρω τις δεξιότητές σας. Κυρίως, θα σας εισαγάγει σε μια διαδικασία διαρκούς μάθησης και προσωπικής εξέλιξης και θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο της ομάδας.

Δες εδώ τι μπορεί να κάνει για εσένα το Empowerment & Leadership Coaching.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *